top of page

NEN 3840 VOP / VP / WV / IV

NEN 3840

Werken met of aan elektrische objecten brengt altijd risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting, verbranding, vlambogen, brand of ontploffingsgevaar. Goede veiligheidsnormen zijn dus belangrijk als je de kans op ongelukken en letsel zo klein mogelijk wilt houden. Dit geldt met name op het gebied van hoogspanning, de NEN 3840 is een voorbeeld van zo’n norm die bijdraagt aan een veilige werkomgeving.

Waar staat NEN 3840

NEN 3840 geldt voor alle bedrijfsvoering van en werkzaamheden aan, met of bij elektrische installaties met een spanningsniveau groter dan 1000 V, wisselspanning of 1500 V gelijkspanning. De norm is ook van toepassing op installaties die in de praktijk worden aangeduid met de term middenspanning.

Training NEN 3840 VOP

Met de NEN 3840-cursus Voldoende onderricht persoon hoogspanning leer je zelfs zonder elektrotechnische voorkennis eenvoudige werkzaamheden te verrichten aan elektrotechnische installaties. Het instapniveau en de vereiste voorkennis/expertise is bij deze training dus lager dan bij de andere twee NEN 3840-cursussen.

Training NEN 3840 VP

Tijdens de training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning leer je meer over het verrichten van schakelhandelingen en metingen aan diverse hoogspanning schakelinstallaties. De training bereid je voor op het Stipel-examen om benoemd te worden tot Vakbekwaam persoon binnen de hoogspanningstechniek. 

Training NEN 3840 IV / WV

Ben of word jij verantwoordelijk voor de veiligheid omtrent de technische staat, bedrijfsvoering en werkzaamheden met en aan de elektrische installatie? En wil je door je werkgever benoemd worden tot installatie- of werkverantwoordelijke hoogspanning? Dan is deze training een must! 

Cursusinformatie:

  • Aantal dagen: 1 dag

  • Lestijden: 08:00 - 15:45

  • Locatie: Hoogeveen en Eindhoven

Voor deze cursus is enige voorkennis gewenst, namelijk een lager elektrotechnisch niveau verkregen door opleiding en/of ervaring

(WEB-niveau 2).

Eventueel is de cursus NEN 3840 uit te breiden met 1 dag praktijk.

Na het succesvol afronden van de basiscursus ontvang je een ELZTEC certificaat.

NEN_2767750.jpg

Kijkt u ook eens naar de andere trainingen:

 

bottom of page