top of page

BASIS ELEKTROTECHNIEK

Inhoud

De basis vakopleiding Elektrotechniek wordt afgestemd om eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden in de huisinstallaties te kunnen uitvoeren volgens de NEN 3140 en NEN 1010.

Het werken en meten aan of in de nabijheid van elektrische installaties is gevaarlijk als er niet op de juiste manier aan wordt gewerkt.

In deze opleiding leert de werknemer/monteur de basisprincipes van de elektrotechniek, het installeren van huisinstallaties, NEN 1010 en veilig werken aan deze installaties volgens de NEN EN 50110-1 NEN 3140.

De opleiding bestaat uit enkele vaktheorie- en praktijkgedeelten.
De praktijkopdrachten worden van te voren afgestemd op de werkzaamheden.

Doel van de opleiding
Het doel van de opleiding is om de beginnende werknemer/monteur op een veilige en verantwoordelijke manier de werkzaamheden te laten verrichten aan elektrotechnische huisinstallaties.

Na het volgen van de opleiding is de werknemer/monteur in staat om de aanwezige elektrische gevaren te herkennen en de desbetreffende veiligheidsmaatregelen te nemen en daar verantwoord mee om te gaan.

Bestemd
Deze opleiding is bestemd voor werknemers/monteurs die na onze opleiding zijn werkzaamheden kan verrichten aan elektrische installaties en die volgens de veiligheidsnorm NEN 3140 aangesteld moeten worden als voldoend onderricht persoon.

 

Kijkt u ook eens naar de andere trainingen:

 

bottom of page